NAPRIJED poziva stranke Trojke da upute SNSD-u sporazum o raskidu koalicije istog dana kada on njima uputi sporazum o razdruživanju, te da odmah započnu pregovori o novoj državnoj vlasti i većini

Naprijed poziva Dodikove partnere iz Federacije da odbiju primiti sporazum o razdruživanju te da zbog tog poteza Dodika pokrenu formiranje nove većine na državnom nivou.

Podsjećamo na danas izrečene namjere Dodika o paralisanju Vijeća ministara: “Mi ćemo biti u organima BiH, ali ćemo samo donositi odluke u našem interesu. A pošto tamo nema odluka u našem interesu, teško da ćemo donositi odluke,” rekao je Dodik, dodavši da će sporazum biti poslan do kraja mjeseca, prenosi RTRS.

Naprijed poziva stranke Trojke da upute SNSD-u sporazum o raskidu koalicije isti dan kada on njima uputi sporazum o razdruživanju te da se odmah započnu pregovori o novoj državnoj vlasti i većini.

Naprijed također podsjeća na nedavne izjave Mirka Šarovića od 4. aprila 2024. godine:

“Mislim da će se iskoristiti svi centri moći da se onemogući koalicija HDZ, SNSD i SDA. Veća je mogućnost, ako je uopšte ima, da se SNSD izbaci iz vlasti. Ima mnogo razloga za tako nešto. Mislim da oni koji su ušli u koaliciju sa SNSD sada Boga mole kako da iziđu iz te koalicije,” tvrdi Šarović.

 

PRESS stranke NAPRIJED!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!