NISU DOBRE NAMJERE UVIJEK KORISNE! Poziv Denisu Bećiroviću da povuče predloženu inicijativu predsjedniku talijanskog parlamenta

Pozivamo Denisa Bećirovića da povuče pokrenutu inicijativu da Parlament Italije usvoji rezoluciju podrške nezavisnosti i suverenitetu Bosne i Hercegovine.

Ova inicijativa Bećirovića zapravo je poziv državama koje su priznale BiH 1992. da preispitaju dato priznanje i snažno ide na ruku Srbiji i RS. Uskoro bismo mogli gledati crnogorski parlament kako donosi rezoluciju o preispitivanju priznanja nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Bećirovićeva inicijativa je uvredljiva i za domaćine, Italiju, koja je već 1992. jasno iznijela svoj stav. Sada se čini kao da Bećirović sumnja u stav Italije.

Jasno je da će iste one države koje su bile na strani Srbije u vezi sa Rezolucijom o genocidu u Srebrenici biti sada diplomatskim kanalima pozvane od strane Srbije da razmotre donošenje Rezolucije o preispitivanju nezavisnosti i suvereniteta Bosne i Hercegovine. Sve što su Srbija, RS i Dodik radili zadnjih dvije decenije bilo je dovođenje u pitanje suverenitet i nezavisnost Bosne i Hercegovine.

Sada Beograd i Dodik imaju od Bećirovića nabačenu loptu da pozovu svoje prijateljske države da donesu rezolucije kojima će osporiti nezavisnost i suverenitet Bosne i Hercegovine, do npr. odlaska stranih sudija, ukidanja bonnskih ovlasti, OHR-a i prisustva EUFOR-a, te osporavanja svake odluke o državnoj imovini koja ne bi odgovarala Dodiku i Beogradu.

Prof.dr Nasuf Hadžahmetović

Potpredsjednika NAPRIJED! 

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!