Odgovore nam trebaju dati naši i EU zvaničnici: DA LI JE EU PUT Bosne i Hercegovine, PUT U ZAGRLJAJ HRVATSKE!

DA LI JE EU PUT Bosne i Hercegovine, PUT U ZAGRLJAJ HRVATSKE!
Odgovore nam trebaju dati naši i EU zvaničnici!
Ako je po izjavama Čovića koje mogu biti populističke, ali ih trebamo ozbiljno shvatiti!

Čović je pokrenuo prorusku ofanzivu kojoj će se priključiti Dodik: Ursula, ovo je put za Rusiju, a ne za EU, recite to Plenkoviću.

„Jedina vezivna tkiva u BiH su predstavnici hrvatskog naroda. Dragi, Andrej, da zaključim, mi smo jedna obitelj. Koliko god bila teška administrativna granica između nas, mi ćemo izdržati“, kazao je Čović.

Ova izjava Čovića da će “izdržati” lijepo govori kako Čović doživljava BiH kao privremenu tvorevinu. Drugim riječima, Čović je glasno izrekao ono što mu je Plenković naložio – i Hrvatska i Čović čekaju pravi trenutak da bi realizirali planove sa početka devedesetih. Identično kao izjave Dodika i sa istoka naše zemlje, da je BiH nužna do određenog trenutka!

Čović je najavio je da će zbog hrvatskih izbora u Bosni i Hercegovini biti neradni dani. To je klasični potez ruskih odmetnutih regija u Ukrajini.
U kojem svojstvu takav stav moze izreći Čović!?

Apeliram i upozoravam da su Plenković i Čović započeli veliku antievropsku ofanzivu. Čovićeva odluka da proglasi neradne dane u BiH zbog izbora u Hrvatskoj je de facto tihi anšlus i izrugivanje evropskom putu BiH. Da li je Plenković sa Ursulom šetao ovuda da tretira dijelove BiH kao Njemačka krajem tridesetih godina 20 vijeka Austriju i Češku. Hrvatska mora biti upozorena od EC zbog modela na koji koristi izbore u svrhu razgradnje BiH.

Najveći problem BiH je što se EU pravi slijepa na prorusko ponašanje Hrvatske u BiH. Ne čujemo od Ursule von der Layen da će uputiti kritike Plenkoviću i Čoviću. Nismo čuli ni Angelu Merkel da je uputila kritike Plenkoviću kad joj je u Zagrebu HDZ puštao Thompsona…

Sad je vrijeme da čujemo EU i Ursulu: Kakav je ovo put prema EU koji ovakvim potezima crtaju Plenković i Čović? Vrijeme je da Predsjedništvo BiH i MVP BiH zvanično zatraži od EU objašnjene za ovakve poteze Plenkovića i Čovića. To su vrlo opasni potezi kojima EU s jedne strane kažnjava Rusiju, a druge podržava male Rusije na Balkanu poput Hrvatske. Ovakvo ponašanje jedne članice EU je sramotno i nedopustivo, a Vučiću i Putinu daje ogromni podstrek i snagu da povuku još radikalnije poteze.

Citat: Dragan Čović: “Poruka svima koji su sumnjali da će biti moguće organizirati izborne aktivnosti 16. i 17. u našoj zemlji jer su one obično organizirane kroz školske institucije – to je bila jedina mogućnost. Sada mogu reći, bit će to neradni dani i za nas i za vas. Samo što će za nas biti svetkovina”, rekao je Čović, dobivajući ovacije od članova HDZ-a.

https://www.klix.ba/vijesti/covic-u-bih-ce-biti-neradni-dan-zbog-odrzavanja-hrvatskih-izbora-to-je-nama-svetkovina/240317029

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/346037/nevjerovatne_scene_iz_zagreba_dragan_chovic_za_govornicom_dok_jedni_zagovaraju_separatizam_drugi_su_za_unitarizam.html

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!