Održana osnivačka skupština NAPRIJED! Cazin

Dana 14.03.2024. godine u 16:30 sati započela je održavanje osnivačke skupštine Stranke Naprijed u općini Cazin.

Na prijedlog Inicijativnog Odbora stranke Naprijed sazvana je osnivačka skupština. Na osnivačkoj skupštini prisustvovalo je 32 osobe.  Sastanak je otvorio član Inicijativnog odbora Adem Kulauzović koji je pozdravio prisutne i predložio radno predsjedništvo u sastavu: Hasudin Muminović, Semira Samardžić, Osman Prosić. Dati prijedlog je jednoglasno prihvaćen, nakon čega je radno predsjedništvo zauzelo svoja mjesta. Predsjedavajući radnog predsjedništva Hasudin Muminović, Semira Samardžić i Osman Prosić predvodili su radno predsjedništvo. Nakon toga, predsjednik je preuzeo vođenje sastanka, donesene su odluke o prihvatanju Statut i ciljevi Stranke Naprijed su jednoglasno prihvaćeni od strane prisutnih. Izbor članova vijeća Naprijed za teritorijalnu jedinicu Cazin su pročitani i jednoglasno prihvaćeni od strane prisutnih.

Izbor predsjednika Adama Kulauzovića i njegovih podpredsjednika; Osman Prosić, Dulaga Muminović, Munib Muranović. Na glasanju za njihovo povjerenje su jednoglasnom odlukom svih prisutnih.

Izlaganje potpredsjednika NAPRJED! BiH prof. dr. Nasuf Hadžiahmetovića; pojašnjenje statuta i njegove vrijednosti, kao i ciljeva Stranke Naprijed. Istaknuta je važnost države na prvom mjestu, odnos s vanjskom politikom (put ka evropskim integracijama), socijalna politika i pomoć ugroženim domaćinstvima, kao i sigurnosna politika, unapređenje i usavršavanje policije i namjenskih institucija, odlazak mladih izvan države Bosne i Hercegovine i kako ih zadržati, smanjenje nameta poljoprivrednicima i pružanje povoljnih mogućnosti u unapređenju poljoprivrede, te mogućnost ulaganja stranog kapitala.

Završni govor održao je predsjednik NAPRIJED! BiH gosp.Šemsudin Mehmedović i zahvalio svim izabranim predstavnicima Stranke Naprijed za općinu Cazin. U daljnjem izlaganju, gospodin Mehmedović je naglasio važnost našeg okupljanja i formiranja stranke na ovim prostorima, kao i važnost politike s ciljem unapređenja našeg društva u odnosu na državu i njen značaj za cjelokupno društvo, kao i za buduće generacije koje žive u Bosni i Hercegovini, kao i izvan nje. Istaknuta je potreba iskorištavanja prirodnih resursa i energijske politike radi osiguranja resursa za život, kao i potreba za boljim funkcionisanjem zdravstvenih ustanova radi boljeg i adekvatnijeg liječenja, očuvanja okoliša i pridavanja vrijednosti prirodi, te važnost sigurnijih putnih pravaca. Naglašena je važnost dijaspore i njenih neiskorištenih resursa prema kojima se također moramo orijentisati. Na kraju svog izlaganja, gospodin Mehmedović je pozvao sve prisutne na iftar i zahvalio im se na velikom interesovanju. Predsjedništvo radnog tijela je u svoje ime i u ime svih prisutnih zahvalilo na interesovanju i zaključilo sastanak.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!