Održana Osnivačka Skupština NAPRIJED! Doboj Jug: Početak Nove Političke Inicijative – Mladi preuzeli Liderstvo

Uz veliko interesovanje, podršku i prisustvo građana održana je Osnivačka skupština Inicijativnog odbora političkog pokreta NAPRIJED! Doboj Jug. Ova značajna skupština označila je početak nove političke inicijative u regiji, okupljajući predane pojedince koji dijele viziju promjene i napretka.

Na osnivačkoj skupštini,  za predsjednika Inicijativniog odbora NAPRIJED Doboj Jug, glasovima 171 prisutnog delegata izabran je Amer Skulić. Posebno važno je naglasiti da u Inicijativnom odboru NAPRIJED Doboj Jug dominiraju mladi ljudi. Ova dinamična grupa pojedinaca donosi energiju, inovativnost i entuzijazam u političke procese. Njihovo prisustvo u Inicijativnom odboru simbolizira predanost stranke uključivanju novih generacija i davanje prilike mladima da aktivno oblikuju političku budućnost.

Osnivačkoj skupštini su prisustvovali i obratili se Sead Kozlić član rukovdstva Naprijed BiH,  predsjednik inicijativnog odbora Tešanja Adis Bekrić, komadant sa neizmjernim zaslugama u odbrani od agresije na BiH Mujo Avdić, generalni sekretar Nedžad Koldžo i predsjednik stranke NAPRIJED BiH Šemsudin Mehmedović koji su istakli važnost lokalnog angažmana i organizaciji poželjeli uspjeh u radu i djelovanju.  U svojim riječima, predsjednik Mehmedović naglasio je i ključne aspekte političke platforme NOVE BOSANSKE POLITIKE, koju NAPRIJED BiH podržava. Također je iznio programske ciljeve, naglašavajući njihovu usklađenost s potrebama građana i društva. Dajući odgovore na pitanje “zašto NAPRIJED!”, Mehmedović je istakao transparentnost, odgovornost i spremnost na saradnju s građanima kao ključnu vrijednosti ove političke inicijative.

Ovo izlaganje predstavlja korak prema otvorenom dijalogu između stranačkog lidera i članstva, ali i šire zajednice. Šemsudin Mehmedović je pozvao prisutne da se aktivno uključe u oblikovanje političke agende te je naglasio potrebu za zajedničkim naporima kako bi se postigli postavljeni ciljevi. 

Ova osnivačka skupština predstavlja tek početak putovanja prema izgradnji političkog pokreta koji će donositi promjene i doprinositi razvoju lokalnih zajednica i države Bosne i Hercegovine.

NAPRIJED! Doboj Jug poziva sve zainteresovane pojedince da se pridruže i aktivno učestvuju u oblikovanju bolje budućnosti za Doboj Jug.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!