Osnivanje Inicijativnog Odbora Naprijed! Zavidovići, mladi snaga pokreta Naprijed!

U Zavidovićima je formiran inicijativni odbor stranke “Naprijed BiH”. Predsjednik odbora je Arnes Bjelić, koji je sa saradnicima izabran na osnivačkom sastanku u Domu kulture.

Ovim potezom je formaliziran rad stranke u ovom gradu i nastavljena ekspanzija pokreta zasnovanog na “Novoj bosanskoj politici”.

Šemsudin Mehmedović, predsjednik “Naprijed BiH”, obratio se prisutnima, ističući snagu, dostojanstvo, čast i odlučnost ovog političkog pokreta da se suprotstavi svim pokušajima narušavanja jedinstva i integriteta Bosne i Hercegovine. Mehmedović je dodao da je “Naprijed” formiran širom države jer su oni koji su preuzeli i imaju odgovornost za upravljanjem državom se umirili.

Inicijativni odbor u Zavidovićima privukao je velik broj mladih ljudi, što je čak i organizatorima bilo iznenađenje. Mladi su prepoznali priliku da se uključe u novu političku stranku koja promoviše transparentnost, borbu protiv korupcije i aktivno sudjelovanje mladih u političkom procesu.

Prof.dr Nasuf Hadžiahmetović, potpredsjednik “Naprijed BiH”, detaljno je predstavio ozbiljan program stranke, naglašavajući svjež pogled na politiku. Istaknuvši da Naprijed! BiH želi i hoće da bude drugačiji od ostalih stranaka, ono što obećamo hoćemo i da uradimo, nećemo građanima obećavati ono što je neostvarivo (dosta je građanima bilo lažnih obećanja).

Borićemo se za BiH koja je država svih njenih građana, koji je doživljavaju svojom domovinom bez obzira na etničku, nacionalnu, ideološku, vjersku i svaku drugu pripadnost.

Sa drugim politikama i strankama ćemo se natjecati u dobru, za dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine, a ne u nebitnim stvarima od kojih građani BiH i država nemaju nikakve koristi.

Istaknuta je i potreba za angažmanom mladih u oblikovanju budućnosti države.

Uloga mladih postaje sve značajnija u ovom pokretu, što daje nadu da se u Bosni i Hercegovini mogu dogoditi pozitivne promjene.

Prof.dr Vedad Silajdžić, potpredsjednik “Naprijed BiH”, održao je govor koji je često bio prekidan aplauzima. Njegove riječi ohrabrile su građane da podrže ovaj politički pokret.

Silajdžić je poznat po svom kritičkom stavu i dugogodišnjem radu u obrazovanju, a u svom govoru postavio je ključno pitanje: “Kako to da u državi s većinom vjernika po korupciji spadamo među pet najgorih država?” Njegov govor naveo je prisutne da se zamisle nad trenutnim stanjem društva i potrebu za promjenama. Silajdžić je naglasio da je krajnje vrijeme da građani preuzmu odgovornost i bore se protiv korupcije koja podriva temelje društva. Istakao je potrebu za obnovom moralnih vrijednosti i pozvao sve da podrže “Naprijed BiH” kako bi donijeli promjene.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!