Pokret “NAPRIJED” uzima korak naprijed u Hadžićima

Dana 15. marta 2024. godine, općinski odbor pokreta “Naprijed” u Hadžićima održao je ključni sastanak koji je označio novu fazu angažmana i organizacije unutar lokalne zajednice. Sastanak je predvodio Admir Mujanović, predsjednik općinskog odbora, otvarajući raspravu o važnim pitanjima i ciljevima za budućnost.

U uvodnom dijelu, Mujanović je srdačno pozdravio prisutne te naglasio nužnost osnivanja odbora u mjesnim zajednicama, kako bi se osigurala što šira podrška i angažman lokalnog stanovništva u pokretu “Naprijed”. Odluka je donesena da se za svaku mjesnu zajednicu imenuju odgovorne osobe.

Popis imenovanih osoba za vođenje mjesnih zajednica:

– MZ Budmolići: Suljo Marić
– MZ Gornja Bioča: Alija Čomor
– MZ Raštelica: Aldina Subašić
– MZ Žunovnica: Suljo Sušić, Hidajeta Aljukić
– MZ Osenik: Bužo Amel
– MZ Binježevo: Amina Kalić
– MZ Miševići: Ahmet Isaković
– MZ Tarčin: Adis Merdanović, Ilma Merdanović, Adnan Sloboda, Aldin Horman, Tidža Pačariz
– MZ Hadžići: Kraljušić Fahrudin

U skladu s tim, imenovana je i koordinatorica za mlade, Irma Merdanović, koja će osigurati aktivnog učestvovanje mladih u pokretu.

Sljedeći korak u procesu organizacije je osnivanje asocijacije žena NAPRIJED! Hadžići kao i popunjavanje preostalih mjesta u mjesnim odborima te osnivanje novih odbora. Ovi koraci predstavljaju kontinuiranu predanost pokreta “Naprijed” u izgradnji održive i angažirane zajednice u Hadžićima.

Fotogalerija sa osnivačke skupštine:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!