PRIJETI NAM „KONCERTNI SCENARIO“ – OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE RUSKO-SRPSKIH SV(J)ETOVA

POKUŠAĆE PRENIJETI SCENARIO IZ ISIL-OVOG NAPADA IZ MOSKVE U ZONU ZAMIŠLJENOG SRPSKOG SVETA – RS, SJEVER KOSOVA, CRNU GORU I MAKEDONIJU

Argument za dodatne hegemonističke aktivnosti je ono što će Ruski svet izvući nakon teorističkog napada u Moskvi: Rusija će postati još brutalnija, možda i “prljavom bombom” ili napadom na nuklearne elektrane,  a za izgovor će imati ovaj napad po modelu kao što Izrael koristi izgovor za brutalno nasilje nad nevinim civilima  napad Hamasa na mlade na koncertu.
Osuđujemo svaki oblik terorizma i svaku terorističku aktivnost i suosjećamo sa žrtvama terorističkog napada u Moskvi kao i sa žrtvama napada svih terorističkih napada. To je najsuroviji oblik teroriziranja nevinih.
Podsjećamo na paralele: Hamasov napad. Nevini mladi ljudi u publici su bili cilj, ili samo izgovor za odmazdu. Napad na nevine ljude ne može se opravdati. Sličan model je primjenjen u napadu u Moskvi: ko dobija „saosjećanje i simpatije“ javnosti? Žrtve napada! Prisjetmo se koliko je Izrael koristio u medijskim kampanjama taj napad, kao žrtva.

Brutalan odgovor Izraela je uslijedio i još traje. I sve je pravdano brutalnošću napada  Hamasa što je  bio više mjesečni lajt motiv za opravdanje surovosti koju je pokrenuo Izrael prema  nevinim.
Sada se dešava isti scenarij: Moskva će koristiti napad u Moskvi na isti način na koji je korišćen napad Hamasa na mlade na na koncertu. Ali samo da bi opravdao talas brutalnosti, možda i nuklearne, koja će uslijediti.

Ali  napad Hamasa na mlade na  koncertu je sada izvozni model: izvezen je u Moskvu. Moskva će pokrenuti surovu osvetu kao što je pokrenuo i Izrael.

RS je reagovala uvođenjem dana žalosti. Opravdavamo. Za sve nevine žrtve to je empatijski potez koji podržavamo.

Cijela BiH je na čelu sa Predsjedništvom BiH i Vijećem ministara trebala uraditi isti ali uz uslov da isto treba biti primjenjeno i za Ukrajinu i žrtve ruske agresije na Ukrajinu.

Ali ako se sjetimo govora ambasadora BiH pri UN u Ženevi Bojana Vujića o BiH kao velikoj terorističkoj opanosti, jasno je da se radi o vrlo razrađenom scenariju od Moskve do RS, Sjevera Kosova i kruga država iz kružnice rusko – srpskog sveta.

Namjera nam je da ovim upozorenjem i saopćenjem „pročitamo“  namjere Moskve, Beograda i Banja Luke i preduprijedimo providni scenarij da neko izvede napad na koncertu u Banja Luci pa da RS ima motiv da započne aktivnosti na finalnom otcijepljenju nakon 5 i 6 maja i svesrpskog sabora.
Ako iz RS bilo šta kažu – pozivam ih da objasne svoju potragu za političkom podrškom u Turskoj kod Erdogana ili finansijsko investitorsku u nekim arapskim zemljama.

Danas smo svi zaboravili 11.septembar, zaboravili ISIL, ..ko to sve organizira, sve te masakre, za čiji interes!?
Some treba pokriće za brutal odmazdu!? kolokvijalno, uvijek je odmazda prema “islamskom svijetu”

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!