Pritisak i ometanje pravosudnog procesa pred Sudom BiH od strane Dodikovih poltrona!

Okupljanje pristalica Milorada Dodika u vrijeme svakog ročišta pred Sudom Bosne i Hercegovine predstavlja grubo uplitanje, pritisak i ometanje pravosudnog procesa!

Postavljam javno pitanje da li su ovi skupovi uredno i u skladu sa zakonom najavljeni MUP-u Kantona Sarajevo? Ko je izdao dozvolu i na osnovu čega?

Da li je parking i ulica ispred Suda BiH mjesto za održavanje političkih i nelegalnih skupova s ciljem utjecanja na ishod pravosudnog procesa, te da li bi ijednom drugom pravnom ili fizičkom licu bilo tolerisano da na ovakav način vrši pritisak i propagandu protiv BH.pravosuđa?

Ovi navodno spontani skupovi na koje dolaze i državni i politički službenici koje plaćamo iz budžeta i to u vrijeme radnog vremena, uglavnom službenim vozilima, remete ne samo javni red i mir u glavnom gradu, nego su ozbiljan test za pravosudne organe koji moraju utvrditi vrši li se ovdje nedozvoljeno ometanje pravosudnog procesa.

Bilo je osoba i pojedinaca protiv kojih se vodio postupak pred Sudom BiH za ometanje pravosudnog procesa, a ni izbliza nisu ovako svakodnevno sistematski zloupotrebljavajući službene položaje, novac i vozila pokušavali onemogućiti pravičan postupak protiv optuženog Milorada Dodika!

Tim prije što se sve radi po nalogu optuženog i osobe koja je opetovano osporavala pravosuđe i aktivno radila na njegovom rušenju!

Koji je cilj!? Samo da bi se dodvoravali šefu!

Ima posla za pravosuđe!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!