Prva konstituirajuća sjednica Predsjedništva stranke NAPRIJED! BiH obilježena važnim odlukama

U srijedu, 06.03.2024., u Sarajevu je održana prva konstituirajuća sjednica Predsjedništva stranke NAPRIJED! BiH.

Gosp.Šemsudin Mehmedović, predsjednik stranke, otvorio je sjednicu pozdravnim govorom, nakon čega je predložio dnevni red.

Nakon usvajanja dnevnog reda i Poslovnika o radu Predsjedništva, predsjednik je pružio pregled trenutačne političke situacije, istaknuvši mogućnosti za napredak kroz program stranke NAPRIJED! BiH.

Poseban fokus bio je na analizi dosadašnjih obaveza, zadataka, te nastavka uspješnog formiranja općinskih organizacija.

Sjednica je rezultirala ključnim odlukama, uključujući usvajanje konačnog teksta Programa rada stranke NAPRIJED! BiH, koji je sada dostupan javnosti na portalu naprijed.ba:

https://naprijed.ba/wp-content/uploads/2024/03/PROGRAM-NAPRIJED-BIH.pdf

Također, imenovani su Kantonalni povjerenici s ovlaštenjima za formiranje Kantonalnih povjereništava, a gospodin Izet Spahić jednoglasno je izabran za poslovnog direktora stranke.

Odluke koje su donesene odražavaju predanost stranke prema izgradnji naprednog društva, utemeljenog na liberalno-demokratskim principima. Svi novi članovi i simpatizeri srdačno su dobrodošli u stranku koja vizionarski gleda na budućnost Bosne i Hercegovine unutar Evropske unije.

Na kraju, s entuzijazmom pozivamo mlade ljude da se pridruže pokretu “Naprijed”. Bez obzira na razlike, da se priključe i sami kreiraju politički ambijent prema sebi i svojim očekivanjima, pružajući nadu građanima Bosne i Hercegovine, za brzo kretanje NAPRIJED!

PRESS NAPRIJED! BiH

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!