Saopćenje vijećnika NAPRIJED! Tešanj

Nakon 34. redovne sjednice Općinskog vijeća Tešanj koja je održana u petak 05.04.2024.godine, Klub vijećnika OO Naprijed! Tešanj izdaje saopćenje u kojem građane općine Tešanj želimo da obavijestimo o slijedećem:

✅ Klub vijećnika je podržao prijedlog Odluke o usvajanju Programa novčanih podsticaja za unaprijeđenje poljoprivredne proizvodnje na području općine Tešanj za 2024.godinu, uz primjedbu da podsticaji moraju i trebaju biti veći nego što su predloženi u samom Programu, kako bi se održala i opstala poljoprivredna proizvodnja na području općine Tešanj.

❎ Klub vijećnika nije podržao nijedan prijedlog rješenja o imenovanju predsjednika i članova upravnih odbora zdravstvenih ustanova na području općine Tešanj ( Opća bolnica Tešanj, Dom zdravlja i apoteka Tefarm) iz razloga što načelnik kao predlagač a ni Komisija koja je provodila konkursnu proceduru odabira kandidata nisu do kraja postupali i ispoštovali Odluku o utvrđivanju standarda , kriterija, u postupku izbora i imenovanja na upražnjene pozicije u regulirane organe Općine Tešanj. Smatramo da Komisija i načelnik kao predlagač nisu objektivno ocijenjivali stručnost, sposobnost i kvalificiranost prijavljenih kandidata za ovako značajne funkcije, pa tako npr. doktor Amir Dujsić, koji je bio direktor Doma zdravlja i kao jedan od rijetkih doktora koji ima položen menadžerski ispit, nije izabran za člana upravnog odbora Opće bolnice Tešanj. Slična situacija je i u ostalim zdravstvenim ustanovama zbog čega Klub vijećnika OO Naprijed ! Tešanj nije podržao predložena rješenja.

Klub vijećnika ovim putem poziva rukovodstvo Općinskog vijeća na čelu sa predsjedavajućim da ispoštuju proceduru formalno pravnog osnivanja i djelovanja Kluba Naprijed! Tešanj, poštujući zakonske i statutarne odredbe kao i da prihvate trenutni društveno-politički ambijent na području općine Tešanj.

Na kraju, pozivamo sve građane sa prostora općine Tešanj da nas kontaktiraju po pitanju svih gorućih problema iz javnog života a koji se direktno tiču nas vijećnika i pozicije koju obnašamo.

Termin emitovanja sjednice Vijeća u programu TV Smart Tešanj je 06.04.2024. godine u 21,00 sat i 07.04.2024. godine u 14,00 sati.

PRESS OO NAPRIJED Tešanj

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!