SAOPŠTENJE NAPRIJED! BiH: Solidarno protiv nasilja – za mir, toleranciju i sigurnost na sportskim događajima

U svjetlu nedavnih učestalih sukoba među navijačkim skupinama, Naprijed! BiH izražava duboku zabrinutost zbog eskalacije nasilja na sportskim događajima. Ovi sukobi ne samo da ugrožavaju sigurnost građana, već i negativno utiču na ugled naše zajednice.

Pokret Naprijed! BiH osuđuje svaki oblik nasilja i apeluje na sve uključene strane da se suzdrže od bilo kakvih djelovanja. Pozivamo odgovorne u svim vladama da poduzmu sve potrebne korake kako bi osigurale sigurnost na sportskim događajima i kaznile počinitelje nereda.

Također, ističemo važnost promoviranja tolerancije, poštovanja i fair play-a među navijačkim skupinama. Kroz dijalog i saradnju, možemo graditi mirnije i ujedinjenije sportske zajednice koje će se ponositi svojim sportskim uspjesima, umjesto nasilnim incidentima.

Naprijed! BiH poziva sve relevantne sudionike, uključujući sportske klubove, policiju, lokalne vlasti i medijske organizacije, da zajednički rade na izgradnji sigurnijeg okruženja za sportske manifestacije. Samo zajedničkim naporima možemo prevladati izazove koje pred nas stavljaju neredi navijačkih skupina i osigurati da sportski događaji budu mjesto zabave, zajedništva i sportskog duha.

Kroz solidarnost i zajednički rad, vjerujemo da možemo prevladati izazove i izgraditi sretniju budućnost za sve građane. Pokret Naprijed ostaje predan promoviranju mira, toleranciji i sigurnost u našoj zajednici.

PRESS  stranke NAPRIJED!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!