Vučićev prsti u BiH: Hitno obavijestiti relevantne institucije neophodne za očuvanje mira

MNOGO SU JASNIJI ODNOSI U REGIONU!

Milorad Dodik je večeras sa Aleksandrom Vučićem iza svojih leđa najavio agresiju na ustavno-pravni poredak i na Dejtonski mirovni sporazum!

Na ovaj način Srbija je potvrdila da je direktan sponzor i pokrovitelj svih antidejtonskih aktivnosti predsjednika RS kojima se ruši mirovni sporazum čiji je Srbija potpisnik!

Svaki budući korak koji Dodik poduzme kontra Dejtona i Ustava BiH od večeras znači i da Srbija svjesno i namjerno ruši Dejtonski mirovni sporazum, a time ruši i mir u Bosni i Hercegovini te gasi dejtonsko uređenje i postojanje entiteta i Republike Srpske!

Potrebno je da nadležne institucije Bosne i Hercegovine hitno obavijeste Vijeće sigurnosti UN, ali i države garante Dejtonskog mirovnog sporazuma da je Srbija kao potpisnik djelovanjem svoga predsjednika Vučića i njegovom apsolutnom podrškom nezakonitim i antidejtonskim aktivnostima Dodika, praktično povukla potpis sa Dejtonskog sporazuma te direktno ugrozila mir u regionu.

Opasne su poruke iz Beograda. Panika zbog činjenice da cijeli svijet priznaje genocid u Srebrenici, a srpsko rukovodstvo to odbija, predstavlja jasan znak da su oni spremni da taj genocid pokušaju ponovo te da su spremni kao sto to Dodik večeras kaže vjerovati da je cijeli UN “muslimanski”.

Takva iracionalna i zločinačka mržnja je prijetnja miru koja mora hitno biti otklonjena, a Beogradu zauvijek zabranjeno da se upliće u dešavanja u Bosni i Hercegovini.

Dodik nakon susreta sa Vučićem u Beogradu: Bude li rezolucije o Srebrenici u UN-u RS će napustiti odlučivanje u BiH

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!