Vučiću drugačije su okolnosti danas u odnosu na vrijeme kada si sa okolnih brda pucao po Sarajevu!

Mehmedović, lider stranke NAPRIJED! BiH, oštro reagivao na izjavu Aleksandra Vučića da će “vidjeti šta Bošnjaci namjeravaju” u kontekstu rezolucije kojom se osuđuje genocid u Srebrenici, zajedno s najavama Vučića novog naoružavanja Srbije, što je direktna je prijetnja stabilnosti cijelog regiona.

Aleksandre Vučiću, Bošnjaci namjeravaju sačuvati sjećanje i dostojanstvo Bosanskog čovjeka, stradanja Srebrenice koju su sistematski proživjeli u genocidu, uz pomoć i saglasnost režima tvojih istomišljenika iz Srbije, koji su ubili pripadnici Vojske i policije Republike Srpske!

Šta može namjeravati narod kojeg su ubili, protjerali, čije su majke, sestre, kćerke sistematski silovane u genocidu, prvom nakon Drugog svjetskog rata u Evropi, osim da čuva sjećanje i da se bori da se to ne ponovi.

Nisu bosanski tenkovi prešli Drinu i napali Srbiju pa da se Srbija ima od Bošnjaka braniti. Forsiranje naoružavanja, vojnog roka, vojne ekspanzije od strane Srbije direktno narušavaju mir i stabilnost regije.

Niti jedna rezolucija o Srebrenici to neće učiniti, ali hoće agresivna politika Srbije, čiji su dio i ove posljednje Vučićeve izjave kojom se pokušavaju ponovo satanizirati Bošnjaci i time opravdati neki budući, očito planirani, agresivni postupci.

Bosnjačka i bosanska politika moraju pronaći unutar sebe snažan i zajednički odgovor na ovu stalnu uplitanje i prijetnje iz Beograda, koji trenira strogoću i na BiH i Bošnjacima želi pokazati “snagu”. Drugačije su okolnosti danas u odnosu na vrijeme kada si sa okolnih brda pucao po Sarajevu!

Vučićeva izjava: https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/344638/aleksandar_vuchic_komentarisao_rezoluciju_o_srebrenici_vidjecemo_sta_bosnjaci_namjeravaju.html

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!