Zabrana ulaska u Srbiju je jedno u nizu poniženja našeg naroda i zemlje

Saznajemo da je BH je poznatoj estradnoj umjetnici zabranjen ulazak u Srbiju, zbog navodnih gestikulacija tokom interpretacije jedne pjesme.

Stoga moramo istaći da, u slučaju da BiH odgovori na isti način, veoma bi dugačak bio spisak muzičkih zvijezda iz Srbije kojima bi bio zabranjen ulazak u našu zemlju. Mnogi «umjetnici» iz Srbije godinama tezgare po Bosni i Hercegovini, a svojim su djelovanjem ohrabrivali agresiju na našu domovinu, neki čak i direktno učestvovali, a bosanci ih srdačno dočekuju.

Budući da se u medijima oglasio Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbjednosno-informativne agencije (BIA), inače CRNOLISTAŠ na američkoj listi, izjavivši da je lično naredio navedenu zabranu. Također, podsjećamo javnost da se aktuelni Ministar sigurnosti BiH slavodobitno pohvalio u medijima kada je novopostavljeni direktor OSA BiH skinuo zabranu ulaska u BiH osvjedočenim neprijateljima BiH. Politika reciprociteta je u ovakvim slučajevima veoma efikasna.

Sve navedeno je samo jedan segment, jedan mali dio mozaika u koji se uklapaju brojna poniženja našeg naroda i zemlje. Na sve to, mi uporno šutimo i trpimo, iako smo u defanzivi još od 2008. godine i ta defanziva već postaje nepodnošljiva.

PRESS stranke NAPRIJED!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

PRIDRUŽITE NAM SE!