KAMENJAŠ: PLAN NAPRETKA BALKANA JE RJEŠENJE I ZA RS, ALI SE MORAJU POLITIKE USKLADITI SA EU!

Ekonomski potres u RS nije zbog američkih sankcija, već zbog Dodikove politike: Najbolje pozvati Dodika da podnese ostavke na sve funkcije i spasi radna mjesta i spriječi ekonomski kolaps uslijed američkih sankcija zbog njegove korupcije i političkih poteza

Ekonomski potres u RS nije zbog američkih sankcija, već zbog Dodikove politike i on je bio svjestan da će cijenu njegove korupcije i politike platiti RS. Nakon razornog djelovanja američkih sankcija na RS, jedino rješenje je da Dodik podnese ostavke na sve funkcije i spasi RS od ekonomskog kolapsa.

Da Dodik želi spasiti RS, to bi učinio. Dodik je uvukao RS u sukob sa najmoćnijim zemljama svijeta zbog ličnog interesa. Sada bi trebao odstupiti sa svih funkcija ne zbog ličnog, već zbog interesa naroda koji žive u RS. To se, naravno, neće desiti i Dodik će samo produbiti sukob sa najmoćnijim državama.

Pozivamo stranke Trojke da povuku potrebne političke poteze i raskinu koaliciju sa SNSD-om jer je Dodik i njegova politika jedan od ključnih razloga zašto BiH nije u paketu sa  Ukrajinom i Moldavijom u otvaranju pregovora sa EU.

Trojka je imala priliku da označi Dodika u EU kao krivca ali nije to učinila. Ako iz RS bježe Dodikovi poslovni partneri, onda je pitanje kad će pobjeći i sam Dodik.

Ako Trojka ostane u koalciji sa Dodikom i SNSD-om onda podupiru njegove politike usporavanja BiH na EU putu, što je nedopustivo.

Mr.Alma Kamenjaš

Potpredsjednica NAPRIJED BiH!