Logo stranke naprijed

VLADA FBiH TROŠI MILIONE NA LUKSUZ DOK PENZIONERI TRPE: Socijalna neosjetljivost prema penzionerima je nedopustiva!

Vlada premijera Nermina Nikšića mora hitno provesti opravdane zahtjeve penzionera, uključujući povećanje penzija i njihov rast u skladu sa rastom troškova života, poručuje Naprijed BiH! i oštro osuđujući jučerašnje vladino ponižavanje i pokušaj prevare penzionera!

Vlada koja je imala obraza potrošiti milione na kupovinu luksuznih vozila, apsolutno nema nikakvog osnova ni kredibiliteta da uopće raspravlja o zahtjevima penzionera, već ih mora bez odlaganja provesti i obavezati se i na dodatne mjere za pomoć populaciji koja je najteže pogođena poskupljenjima.

Način na koji su se danas resorni ministar i premijer Nikšić koji je penzionere sramno i lažno optužio da koriste izbornu kampanju za ucjenu, odnosili prema opravdanim zahtjevima penzionera je nedopustiv i pokazuje potpunu socijalnu neosjetljivost i bezobzirnost aktuelne Vlade FBiH. Nikšiću i njegovoj koalicionoj družini je očito preče da popunjavaju fotelje, obnavljaju kabinete i ispunjavaju želje HDZ nego što je uraditi svoj posao i provesti zakonske izmjene koje traže penzioneri.

Novac građana i poreznih obveznika se nemilice i nenamjenski troši na sve strane, koncert Severine se plaća 800.000 maraka, Federacija se gura u deficit, a penzionerima se baca prašina u oči lažnim obećanjima o nekakvim komisijama, sve sa namjerom samo da se kupi vrijeme, i ponovo prevari najugroženija bh. populacija.

Naprijed BiH! snažno podržava sve osnovane zahtjeve penzionera i ukazuje da je upravo današnje sramno političko muljanje Vlade FBiH najbolji pokazatelj zašto ovoj zemlji trebaju nove snage pošteni i sposobni političari. Na svim nivoima vlasti.

PRESS
NAPRIJED BIH!